1. kundcase
  2. Tiger of Sweden - NK Dam

Kund: Tiger of Sweden

Ort: Stockholm, Sverige

Arkitekt: Boys Don’t Cry

 

Tiger of Sweden - NK Dam

Under sommaren 2016 genomgick NK i Stockholm en omfattande remake. Samtidigt genomfördes en total renovering av Tiger of Swedens damavdelning. Arkitektfirman Boys Don’t Cry, ändrade layouten i det nya utrymmet för att skapa en än mer öppen planlösning, vilket var önskvärt för att ge ett jämnare flöde i hela affären. Det befintliga stationära podiet avlägsnades vilket resulterade i att hela framsidan av butiken fick en enda stor entré. En skräddarsydd matta i en ljus ton togs fram för projektet för att göra butiksutrymmet mer feminint då man enbart säljer damkläder. Butiken präglas av ett ljusare uttryck, från de vita panelerna i omklädningsrummen till de champagnefärgade draperierna. Dessa små enkla justeringar gav inredningen ett nytt uttryck.